καραμαλάκης-mήνυση-κατά-απόστρατου-αξ-1132263
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.02.2023 | 17:37

Καραμαλάκης: Mήνυση κατά απόστρατου αξιωματικού για την υπόθεση Θεοδωρικάκου

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, για τα όσα ισχυρίστηκε σχετικά με την υπόθεση του έλεγχου του γιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και φίλων του.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι «όψιμες καταθέσεις του πρόσφατα αποστρατευθέντος αξιωματικού είναι ψευδείς, συκοφαντικές και υπηρετούν πρόδηλες πολιτικές σκοπιμότητες. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Σήμερα 3-2-2023 ο κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Μιχάλη Α. Δημητρακόπουλου, έγκληση σε βάρος προσφάτως αποστρατευθέντος αξιωματικού, ο οποίος την ημέρα της αποστρατείας του -όλως συμπτωματικά- κατήγγειλε ότι πριν από περίπου δύο (2) έτη δήθεν παρενέβη αντιθεσμικά, ως αρχηγός τότε της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διενεργηθέντα έλεγχο νεαρών ατόμων. Οι όψιμες ένορκες καταθέσεις του πρόσφατα αποστρατευθέντος αξιωματικού είναι ψευδείς, συκοφαντικές και υπηρετούν πρόδηλες πολιτικές σκοπιμότητες. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».