καπραβέλος-για-θάνατο-3χρονης-εξετάζε-837291
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.05.2022 | 09:46

Καπραβέλος για θάνατο 3χρονης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο νόσου Καβασάκι

«Ένα τρίχρονο κοριτσάκι, για εμάς είναι τα πάντα», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», για το 3χρονο παιδί που πέθανε το περασμένο Σάββατο στο Ιπποκράτειο.

Τόνισε ότι η υπόθεση είναι πολύ στενάχωρη και πολύ δύσκολη για όλους, ότι χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση ενώ εξέφρασε και τα θερμά του συλλυπητήρια στους γονείς του παιδιού.

Ανέφερε ότι τόσο το «Ιπποκράτειο» όσο και το «Παπαγεωργίου» είναι νοσοκομεία υψηλών προδιαγραφών, με πολλά διαγνωστικά μέσα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι γιατροί αλλά δεν το ζήτησαν.

Ο κ. Καπραβέλος είπε ότι στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη.

Εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών, έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.