κανάλια-η-συντριβή-των-δελτίων-από-τ-439392
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.01.2021 | 19:47

Κανάλια: Η «συντριβή» των δελτίων από το «Ράδιο Αρβύλα» φέρνει ανατροπές

Ραγδαίες είναι οι αλλαγές στα εθνικά κανάλια εξαιτίας της… εισβολής του «Ράδιο Αρβύλα» στην καθημερινότητά τους, με τη σατιρική εκπομπή να έχει επιφέρει «συντριβή» των δελτίων ειδήσεων και να φέρνει σε δύσκολη θέση τους έτερους παρουσιαστές, με αποτέλεσμα εκείνοι να ψάχνουν αντίδραση,

Το σόου των Κανάκη, Σερβετά, Παναγιωτόπουλου και Κιούση, βέβαια, μας συστήθηκε στην αρχή της χρονιάς ως… ένα άλλο δελτίο ειδήσεων, αποδιδόμενο με το δικό τους, ξεχωριστό, τρόπο και με μεγάλη δόση χιούμορ. Το «γκελ» που κάνει η παρέα από τη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, με αποτέλεσμα να προκληθούν «αλυσιδωτές» αντιδράσεις στα κανάλια για τα προγράμματα, που βρίσκονται απέναντί τους.

Η επιρροή αυτή αφορά, κυρίως, σταθμούς που διαθέτουν δελτία ειδήσεων, τα οποία ξεκινούν στις 20:00 και έχουν ως ανταγωνιστή τους το «Ράδιο Αρβύλα», αλλά τόσο ο ΣΚΑΪ όσο και το Mega, έχουν γνωρίσει πτώση των ποσοστών τους στο δυναμικό κοινό και όχι μόνο, με συνέπεια να σκέφτονται έντονα την αλλαγή ώρας στα δελτία τους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη «Real News», το Mega ετοιμάζει μια δυνατή κίνηση, μετακινώντας το δελτίο των Ράνιας Τζίμα και Κατερίνας Παναγοπούλου στις 18:30 αντί για τις 19:45, αμέσως μετά, δηλαδή, από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, η οποία σημειώνει πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης και θα μπορούσε να δώσει ένα καλό lead in, προκειμένου το Μεγάλο Κανάλι να μπορέσει επιτέλους να απειλήσει τη βασική τριάδα των ΑΝΤ1, Alpha και Star.

Παράλληλα, ο ΣΚΑΪ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο το δελτίο υπό τη Σία Κοσιώνη να αρχίζει στις 19:00 αντί για τις 19:50, ώστε να τεθεί στον ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα δελτία, έχοντας υποστεί επίσης σημαντική «ζημιά» από την επάνοδο του «Ράδιο Αρβύλα». Το Star, από την πλευρά του, ξεκινώντας επίσης στη ζώνη των 20:00, δεν παίρνει βιαστικές αποφάσεις, αφού τα νούμερα είναι ακόμη καλά και, απλώς, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Δύο πράγματα, πάντως, είναι σίγουρα, κρίνοντας από αυτές τις εξελίξεις. Το ένα είναι πως, αν όλα τα δελτία μετακινηθούν πριν από το «Ράδιο Αρβύλα», ο Αντώνης Κανάκης δε θα χρειαστεί να παραπονεθεί ξανά… για τα κοστούμια, καθώς δε θα είναι αναγκασμένος να τα φορά. Το άλλο είναι, ότι το Open πέτυχε… διάνα με την επιλογή του να βάλει στις 20:00 την εκπομπή του.