κανάλι-της-βουλής-τι-θα-ισχύει-για-τις-659587
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.10.2019 | 15:55

Κανάλι της Βουλής: Τι θα ισχύει για τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Στο κανάλι της Βουλής θα προβάλλονται από εδώ και στο εξής όλες οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στις ΚΟ των κομμάτων.   Από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής θα μεταδίδονται πλέον οι ομιλίες των Πολιτικών Αρχηγών στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου.

Η αλλαγή αυτή αφορά τις ομιλίες που θα γίνονται εντός του κοινοβουλίου, οι οποίες όμως δεν έχουν να κάνουμε με νομοθετικό έργο ή κοινοβουλευτικό έλεγχο. Το κανάλι της Βουλής θα δίνει εικόνα στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης.   Η έναρξη θα γίνει με την απευθείας μετάδοση την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ώρα 13:00, της ομιλίας του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, από την Αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου.

Η αλλαγή έρχεται μετά από την σημερινή διάσκεψη των προέδρων και συγκεκριμένα μετά από πρόταση του Κώστα Τασούλα.   Όπως ανέφερε, υπάρχει σκέψη από το κανάλι της Βουλής να μεταδίδονται και οι σημαντικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών που γίνονται εκτός κοινοβουλίου σε μια προσπάθεια το κανάλι της Βουλής να μπει σε περισσότερα σπίτια και να γίνει περισσότερο γνωστό.

«Θα μεταδίδουμε τις πιο σημαντικές τους ομιλίες. Για να βάλουμε το κανάλι της Βουλής περισσότερο στα σπίτια του κόσμου. Η ΕΡΤ θα κάνει την λήψη αλλά η οθόνη θα είναι δική μας μια και εμείς δεν έχουμε την τεχνική δυνατότητα. Αυτό θα είναι και προς όφελος της ΕΡΤ και προς όφελος του καναλιού της Βουλής, θα μας μάθει περισσότερος κόσμος και θα βάλει το κανάλι της Βουλής στα σπίτια του», ανέφερε ο Κώστας Τασούλας.