κάμερα-κλειστού-κυκλώματος-κατέγραψ-725846
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.01.2020 | 12:36

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τους εκτελεστές της Βάρης (φωτο)

Φωτογραφίες από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στη Βάρη ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας.

Οι κινήσεις των δραστών αποτυπώθηκαν από κάμερα ασφαλείας που υπάρχει κοντά ταβέρνα όπου έλαβε χώρα το μαφιόζικο χτύπημα.

Στα καρέ που παρουσίασε το open, διακρίνονται τέσσερις σωματώδεις άνδρες, με στρατιωτικά παντελόνια, καπέλα και κοντά μαύρα μπουφάν, να κινούνται στον δρόμο, λίγο πριν φτάσουν στην ταβέρνα όπου δειπνούσαν τα θύματα  με τις οικογένειές τους.

Μισή ώρα πριν από την εκτέλεση των δύο 44χρονων, ένας από τους τέσσερις δράστες έφτασε πεζός έξω από την ταβέρνα.

Υπενθυμίζεται πως οι 4 δράστες οι τέσσερις εκτελεστές της «Καβάτσκι» εντόπισαν τον Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς, ακολούθησαν τα ίχνη των δύο  γυναικών τους, που ήρθαν στην Αθήνα από το Μαυροβούνιο προκειμένου να περάσουν τις ημέρες των εορτών μαζί τους συζύγους τους.

Τα θύματα διέμεναν στη χώρα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σε άγωστη περιοχή, διέθεταν πλαστές ταυτότητες και πιστωτικές κάρτες και κινούνταν πάντα με ταξί.

Οι δύο άνδρες που εκτελέστηκαν εμφανίζονταν να βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της αντίπαλης φατρίας στην μαφία του Μαυροβουνίου, της «Σκάλαρι».

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών. Ωστόσο, παρά τους εντατικούς ελέγχους σε συνοριακούς σταθμούς και αεροδρόμια, οι έρευνες μέχρι στιγμής βρίσκονται στο σκοτάδι.

«Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω»

Οι σύζυγοι των θυμάτων υποστηρίζουν μιλώντας στους αστυνομικούς πως δεν θυμούνται ούτε τις περιοχές που διέμεναν, ούτε έχουν διευθύνσεις των σπιτιών, παρότι βρίσκονται στην Αθήνα για έναν και πλέον μήνα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως, «είτε πράγματι δεν θυμούνται, είτε δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα σπίτια που διέμεναν γιατί μέσα σε αυτά ενδεχομένως να βρεθούν όπλα και ναρκωτικά που θα αποκάλυπτε την παράνομη δράση των συζύγων τους».

Μόνο η μία γυναίκα ανέφερε πως γνώριζε πως ο άνδρας της ήταν καταζητούμενος, αλλά όπως είπε, « δεν γνώριζε για ποιον λόγο». Οι δυο Μαυροβούνιοι δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τις Ελληνικές αρχές για οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια με αξιωματικούς του σώματος να βρίσκονται σε επικοινωνία με Interpol και την αστυνομία του Μαυροβουνίου προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για το παρελθόν και την δράση των θυμάτων της διπλής δολοφονίας στη Βάρη.