καλύτεροι-πελάτες-των-ψητοπωλείων-οι-603661
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.03.2019 | 10:55

Καλύτεροι πελάτες των ψητοπωλείων οι νέοι από 18 – 24 ετών

Οι γευστικές εμπειρίες και οι επιλογές πολλές, όμως το σουβλάκι… ένα! Και τούτο καθώς το 95% των καταναλωτών τρώνε τυλιχτό, όπως προκύπτει από την έρευνα της QED που παρουσιάστηκε χθες στο 3ο επιστημονικό συνέδριο «Το ψηφιακό ψητοπωλείο» που διοργάνωσε η Megas Yeeros. Κάτι, που καταδεικνύει την καθολικότητα του συγκεκριμένου φαγητού στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασαν η κυρία Χριστινα Καράμπελα, Managing Partner της QED και ο κ. Βασίλης Κοκιόπουλος, διευθυντής Ερευνών της QED, σχεδόν 1 στους 2 τρώει τυλιχτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με τους άντρες να εμφανίζονται οι πιο συχνοί πελάτες.

Καλύτεροι πελάτες εμφανίζονται οι καταναλωτές της ηλικιακής ομάδας 18 – 24 ετών. 7 στους 10 της συγκεκριμένης ομάδας δήλωσαν ότι τρώνε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και οι υπόλοιποι 3 μία φορά στις 15 μέρες! Αυξάνοντας η ηλικία, όπως έδειξε η έρευνα, ελαττώνεται και ο ρυθμός αγοράς. Μάλιστα απ’ την ηλικιακή ομάδα 35 – 44 ετών πλέον οι περισσότεροι καταναλωτές δηλώνουν περιστασιακοί (από μία φορά στο τρίμηνο ως και 1 φορά το 15νθήμερο).