Κάλυμνος: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή

  • Απο stergios
  • 16 Δεκεμβρίου 2017 - 10:07
  • Comments Off

Νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του Νίκου Χατζηπαύλου αποκαλύπτονται, λίγα 24ωρα μετά την κηδεία του άτυχου φοιτητή.

Στο στούντιο της εκπομπής «Φως στο Τουνελ» βρέθηκε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης που συμμετείχε με άλλους τρεις ιατροδικαστές στη δεύτερη νεκροτομή που ζήτησαν οι συγγενείς.

Μαζί του στο πάνελ ήταν και ο χειρουργός ορθοπεδικός, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην τραυματολογία, Γιώργος Σαφός. Ο ειδικός επιστήμονας και πραγματογνώμονας που κλήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο κ. Τσαντίρη, μελέτησε την ακτινοσκόπηση που έγινε στη σορό του άτυχου φοιτητή από την Κάλυμνο.

Τα όσα είπε σοκάρουν και φέρνουν τα πάνω – κάτω στο θρίλερ που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

«Από την ακτινοσκόπηση δεν προέκυψε κανένα κάταγμα που να δικαιολογεί πτώση από ύψος. Για την ακρίβεια δεν έσπασε ούτε ένα δόντι! Βλέπουμε ανθρώπους να πέφτουν ακόμη κι από δύο μέτρα και να έχουν σοβαρά κατάγματα. Στο πόρισμα όμως του πρώτου ιατροδικαστή που αμφισβητήθηκε από την οικογένεια, αναφέρεται ως αιτία θανάτου «δευτερογενής καταπληξία ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατές με πτώση».

«Για να οδηγηθεί ένας ιατροδικαστής στο συμπέρασμα αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ατύχημα ή αυτοκτονία, πρέπει να γνωρίζει το ιστορικό αλλά και να έχει τα αποτελέσματα ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Δεν πρόκειται για υποκειμενικά συμπεράσματα, αλλά για αποτελέσματα έρευνας διαφόρων επιστημών. Στην περίπτωση του Νίκου Χατζηπαύλου οι εξετάσεις αυτές διενεργήθηκαν στη δεύτερη νεκροτομή σε μια φάση προόδου της σήψης. Σε αυτή τη φάση δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Στη δεύτερη νεκροτομή βρήκαμε πολλά θλαστικά τραύματα αλλά όχι κατάγματα. Τα θλαστικά τραύματα προκύπτουν είτε από ισχυρή βία ή από πτώση. Η ακτινοσκόπηση όμως δεν έδειξε κατάγματα κι αυτό είναι το σοβαρό» ανέφερε ο κ. Τσαντίρης και συνέχισε: «Αν υπήρξε πτώση, έστω και μια παράδοξη πτώση, είδε κανείς αν κάποιος έσπρωξε τον νέο από το γκρεμό ή όχι;».

Ο Κώστας Βάλβης οικογενειακός φίλος και εθελοντής διασώστης που βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής, συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου νεαρού.

Ισχυρίστηκε πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι εθελοντές είχαν περάσει από το συγκεκριμένο σημείο πάνω από δέκα φορές. Η σορός δεν υπήρχε εκεί, αλλά ούτε το παπούτσι του παιδιού ή το φούτερ του λίγο πιο ψηλά.

«Το φούτερ βρέθηκε από την ανάποδη πλευρά σαράντα μέτρα πάνω από το έδαφος. Ήταν απλωμένο πάνω σε έναν θάμνο στη βραχώδη πλαγιά, σαν κάποιος να το είχε τοποθετήσει εκεί. Ακόμη και στην περίπτωση που το άφησε το ίδιο το θύμα, θα το είχαμε σίγουρα δει.

Είπαν πως το σώμα του είχε σφηνώσει και συγκρατηθεί σε ένα απόκρημνο σημείο της βραχώδους πλαγιάς. Ανέβηκα προσωπικά και το είδα. Θεωρώ πως εκεί, δεν μπορεί να παραμείνει ένα πτώμα».

Για να καταλάβουν οι ειδικοί τα όσα έλεγε, σηκώθηκε και έδειξε στο βίντεο τα σημεία – κλειδιά.

Ο τεχνικός σύμβουλος κ. Τσαντίρης σχολιάζοντας την πρώτη νεκροτομή του συναδέλφου του, είπε:

«Σχετικά με τη ρήξη σπλάχνου που αναφέρει θα υπήρχε μεγάλη και ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία. Η πρόοδος της σήψης ήταν μειονέκτημα που παρεμπόδισε την πλήρη αναγνώριση. Θα περιμένουμε την εικόνα των ιστολογικών εξετάσεων για να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις».

Την ίδια ώρα μάρτυρες ανέφεραν στο «Τούνελ» την ύπαρξη περίεργων κυκλωμάτων που δρουν στην περιοχή που βρέθηκε νεκρός ο νεαρός φοιτητής. Το γεγονός αυτό αναζωπύρωσε τη συζήτηση στο στούντιο και όλοι συμφώνησαν πως οι καταγγελίες θα πρέπει να διερευνηθούν προσεκτικά από τις Αρχές.

Πηγή:anikolouli.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΕΥΝΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΗΣ, ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!