καλογρίτσας-επιμένει-στην-καταγγελί-905198
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.02.2022 | 19:31

Καλογρίτσας: Επιμένει στην καταγγελία για εικονική συναλλαγή 3 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, Ευδοξία Κιουπτσίδου, η απολογία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες, με τον επιχειρηματία να μην παίρνει πίσω λέξη από τις καταγγελίες που είχε κάνει με την μηνυτήρια αναφορά του, στο πλαίσιο της αντιδικίας του με την λιβανέζικη εταιρία CCC.

Σε αυτήν ο κ. Καλογρίτσας, έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή της εταιρείας με την CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Στην ίδια αναφορά ο επιχειρηματίας απέδιδε ρόλο οργανωτή στον Νίκο Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Αρνήθηκε να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του από την ανακρίτρια εάν κάποιο άλλο πρόσωπο, πλην του Νίκου Παππά, διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση. Ο επιχειρηματίας φέρεται να είπε ότι δεν επιθυμεί να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας ρωτήθηκε αν πριν προχωρήσει στις επίμαχες καταγγελίες είχε έρθει σε συμφωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο και απάντησε ότι κατά τέτοιο δεν το επιτρέπει η ιστορία του.

Επικαλέστηκε, δε, ότι μετά τον πόλεμο και τις επιθέσεις για τα περίφημα βοσκοτόπια, εκείνος δεν προχώρησε σε καμία αποκάλυψη, όσον αφορά το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις που είχαν προηγηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Αντίθετα, όπως φέρεται να είπε, κάθε φορά ακολουθούσε τη θεσμική οδό για αυτό και την πρώτη φορά που μίλησε για το παρασκήνιο, ήταν ενώπιον δικαστηρίου και συγκεκριμένα ενώπιων του Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο και εκδίκασε τη διαφορά του με τους εκπρόσωπους του λιβανέζικου ομίλου και τη δεύτερη φορά όταν κλήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας του Αρείου Πάγου με την ιδιότητα πλέον του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Ανδρέα Λοβέρδο, ο επιχειρηματίας δίνει αγώνα για την αποκατάσταση της αλήθειας στην υπόθεση η οποία έχει σημαντικό χαρακτήρα όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας αλλά και για την αποκατάσταση του ιδίου της οικογένειας του. Επόμενη απολογία, αυτή του Νίκου Παππά, ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που είναι πλημμέλημα.