καλλιθέα-το-βίντεο-από-τη-χυδαία-επίθε-755911
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.05.2022 | 15:26

Καλλιθέα: Το βίντεο από τη χυδαία επίθεση παπά σε τρανς που πήγε στο συσσίτιο

Οργή προκαλεί ένα βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει μία ρατσιστική και τρανσφοβική επίθεση ιερέα σε βάρος μίας άνεργης τρανς γυναίκας, η οποία πήγε σε εκκλησία στην Καλλιθέα για να πάρει συσσίτιο.

Παρά το γεγονός ότι η τρανς γυναίκα είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το συσσίτιο, ο ιερέας όχι μόνο αρνήθηκε να της προσφέρει φαγητό, αλλά χρησιμοποίησε προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος της.

Τρανς γυναίκα: «Σας έχω φέρει όλα τα χαρτιά μου, καλύπτω όλες τις προϋποθέσεις. Γιατί αρνείστε να μου δώσετε φαγητό;».

Παπάς: «Για μένα άκουσε εδώ είναι η πίστη μου ότι τους ομοφυλόφιλους δεν τους ρίχνουμε στη θάλασσα, ούτε τους καίμε, τους αποδεχόμεθα. Εσύ είσαι άντρας με βυζιά. Είσαι άνδρας και κάνεις τη γυναίκα».

Τρανς γυναίκα: «Έχω αναγνώριση από το κράτος».

Παπάς: «Δεν με ενδιαφέρει».

Τρανς γυναίκα: «Ήρθα να πάρω τη βοήθεια από τον οίκο του Θεού, όχι τον δικό σας».

Παπάς: «Δεν είσαι άνδρας με βυζιά; Τι είσαι; Έχω πληροφορίες ότι τα κονομάς».

Τρανς γυναίκα: «Άμα τα κονομούσα δεν θα ερχόμουν εδώ».




Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία αγκαλιάσει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη

Σε δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεμήνυσε ότι κάθε άνθρωπος, είναι εικόνα του Θεού και η Εκκλησία αγκαλιάσει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη «ανεξαρτήτως διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του». Ανέφερε στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος: «Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».