καλλιεργούσαν-205-χασισόδεντρα-στην-ημα-543382
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.10.2018 | 11:08

Καλλιεργούσαν 205 χασισόδεντρα στην Ημαθία

Διάσπαρτα σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Ημαθίας ήταν τα χασισόδεντρα που καλλιεργούσε ένας 58χρονος Έλληνας μαζί με ένα νεαρό συνεργό του, αλλά ο συνολικός αριθμός τους σχημάτιζε μια αρκετά μεγάλη φυτεία η συγκομιδή της οποίας του είχε αποδώσει σχεδόν ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης.

Μετά από επίμονες έρευνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας κατάφεραν να εντοπίσουν όλα τα σημεία που χρησιμοποιούσε ο δράστης και ξερίζωσαν συνολικά 205 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως δυο μέτρων. Σε διάφορα σημεία μέσα στις φυτείες, ανακάλυψαν προσεκτικά κρυμμένες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 922 γραμμαρίων.

Ο 58χρονος καλλιεργητής εντοπίστηκε στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν άλλα 30 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε παράνομα. Ο δράστης συνελήφθη μαζί με τον 24χρονο συνεργό του που είχε στην κατοχή του μικροποσότητα χασίς και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας με κατηγορίες για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση.