καλλιάνος-θα-μας-πνίξει-η-σκόνη-περι-688587
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.05.2021 | 22:49

Καλλιάνος: Θα μας «πνίξει» η σκόνη (περιοχές)

Καλλιάνος: Θα μας «πνίξει» η σκόνη (περιοχές)

Ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει ότι το σαββατοκύριακο η αφρικανική σκόνη θα παραμείνει στη χώρα μας, ενώ θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του.

Ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει ότι ο καιρός το σαββατοκύριακο θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές, καθώς σε ορισμένες θα εμφανιστούν σποραδικά σύννεφα, ενώ θα σημειωθεί και άνοδος στη θερμοκρασία.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στο Mega και επισήμανε πως η αφρικανική

σκόνη παραμένει στη χώρα μας, ενώ από τη Θεσσαλία και μέχρι και την Κρήτη αναμένεται αυξημένη συγκέντρωση που θα προκαλέσει θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Στη δυτική Ελλάδα αναμένεται ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, από την ανατολική Θεσσαλία μέχρι και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις.

Στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, με βροχές κυρίως στη Θράκη.

Στην Αττική το Σάββατο αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις, που θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Κυριακή 9/5

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δευτέρα 10/5

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Τρίτη 11/5

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Τετάρτη 12/5

Γενικά αίθριος καιρός. Στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βορειοδυτικά τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη 13/5

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣΚΑΙΡΟΣΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗΣΚΟΝΗΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΑΝΟΔΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣ