καλλιάνος-πού-πότε-θα-χτυπήσουν-οι-κα-225510
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2021 | 19:43

Καλλιάνος: Πού & πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες -Τι έρχεται στην Αττική

Καλλιάνος: Πού & πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες  -Τι έρχεται στην Αττική

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι ο καιρός χαλάει τις επόμενες ώρες, με τον ήλιο να φεύγει από πολλές περιοχές, καθώς θα εμφανιστούν σύννεφα και ισχυρές καταιγίδες.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στο Mega και σημείωσε πως ο καιρός θα είναι άστατος τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή με βροχές, μπόρες και τοπικά καταιγίδες.

Μάλιστα, δήλωσε ότι «ξεχνάμε τον ανοιξιάτικο καιρό τις επόμενες ημέρες», ενώ όσο πιο ορεινά τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα.

Επίσης, στις περιοχές που θα επηρεαστούν και κυρίως ηπειρωτικά και Κρήτη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Ακόμη, μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Ιουνίου, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Τετάρτη 9/6

Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πέμπτη 10/6

Στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 11/6, Σάββατο 12/6 και Κυριακή 13/6

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα.

*Στην Αθήνα ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από αύριο το μεσημέρι, Τετάρτη, Πέμπτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες.