καλλιάνος-έρχονται-χιόνια-βροχές-πτ-845141
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.03.2021 | 22:59

Καλλιάνος: Έρχονται χιόνια, βροχές & πτώση θερμοκρασίας

Άστατος θα είναι ο καιρός την 25η Μαρτίου σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, καθώς θα σημειωθούν σφοδρές χιονοπτώσεις και θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας.

Η 25η Μαρτίου θα έχει ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα, σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος, καθώς θα πέσουν χιόνια και θα σημειωθούν βροχές.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στο Mega και διευκρίνισε ότι η επιδείνωση του καιρού ξεκινάει από το Σάββατο (20/3) και συγκεκριμένα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Επίσης, όλο το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, καταιγίδες και τοπικές μπόρες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως για το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Παρόλα αυτά, διαφορετικό θα είναι το σκηνικό στη νότια Ελλάδα και την Κρήτη, που αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία.

Την Δευτέρα όμως έρχεται και πάλι χειμώνας με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας.

Επιπλέον, την Τετάρτη (24/3) αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή που θα δώσει χιόνια και σε πεδινές περιοχές, συνοδευόμενα από ισχυρούς ανέμους και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Κυριακή 21/3

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στο Ιόνιο σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Δευτέρα 22/3

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανές τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα νότια.

Τρίτη 23/3

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους 5 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τετάρτη 24/3

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Στη δυτική χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Πέμπτη 25/3

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.