καλλιάνος-έρχεται-χιονιάς-από-το-απόγ-572751
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.02.2019 | 13:38

Καλλιάνος: Έρχεται χιονιάς από το απόγευμα – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Παγωνιά, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα επηρεάσει την Ελλάδα από σήμερα το απόγευμα.

Οπως δήλωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στον ΘΕΜΑ 104,6, από σήμερα θα επηρεαστούν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ από αύριο η κακοκαιρία θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.

«Ερχεται χιονιάς, αν και προφανώς μέσα στο χειμώνα βιώσαμε πιο έντονους χιονιάδες», είπε και εξήγησε ότι «από το το ξημέρωμα περιμένουμε ακαριαία πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς μέσα σε 24 ώρες και έτσι οι βροχές θα γίνονται αμέσως χιόνια».

Θεσσαλία και Κεντρική Στερεά θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας αυτής, καθώς αναμένεται να χιονίσει ακόμα και στις πεδινές περιοχές των διαμερισμάτων αυτών.

Στην Αττική, κατά περιόδους αναμένουμε χιονοπτώσεις πάνω από τα 350-400 μέτρα και υψηλότερα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις πιθανώς θα σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βορειότερα τμήματα του νομού, στα σύνορα προς την Βοιωτία.

Ο χιονιάς θα επηρεάσει την Αττική μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα αρχίσει να υποχωρεί το βράδυ της Πέμπτης ή και ξημερώματα Παρασκευής, όπως είπε ο κύριος Καλλιάνος, που σημείωσε ότι «όπου θα έχει χιονίσει, ο παγετός θα είναι έντονος, καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές». «Στην Κηφισιά ή σε περιοχές βορειότερα και υψηλότερα, δίνω περίπου 50-55% πιθανότητες να χιονίσει», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Οι άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο θα είναι εντάσεως 9 – 10 – 11 μποφόρ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, με αποτέλεσμα να αναμένουμε διακοπή των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο Αιγαίο από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα Πέμπτης, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν και οι αεροπορικές συγκοινωνίες από και προς τα νησιά.

Τα χιόνια στα νησιά του Αιγαίου, δεν αποκλείονται, αλλά θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα ορεινά, όπως θα συμβεί και στην Κρήτη.

Γενικά τις ερχόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι «πάρα πολύ άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον σημερινό καιρό της Τρίτης, είπε πως πρόκειται για «μεταβατική ημέρα, με παροδικές νεφώσεις, τοπικές βροχές, που δεν προβληματίζουν. Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου στην Αττική, ενώ αύριο θα φτάσει το πολύ μέχρι 8 βαθμούς και μεθαύριο ακόμα χαμηλότερα».

Το κύμα κακοκαιρίας θα είναι αισθητό με πάρα πολύ κρύο μέχρι και το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον.