καλλιακμάνης-για-υπόθεση-6χρονης-ότα-1062480
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.08.2022 | 10:35

Καλλιακμάνης για υπόθεση 6χρονης: «Όταν το παιδί σου πνίγεται και χέρια να μην έχεις, το βγάζεις με τα δόντια»

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία στην Κόρινθο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση πνιγμού της μικρής Αμέλια στο Καλαμάκι. Το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) ο πατέρας της 6χρονης απολογήθηκε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Θέση για την περίεργη υπόθεση του πνιγμού της 6χρονης Αμέλιας στην παραλία Καλαμάκι της Κορίνθου πήρε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης (25.08.2022) μίλησε στην ΕΡΤ. Όπως τόνισε, θα πρέπει να εξεταστεί η προσωπικότητα του 42χρονου πατέρα για το εάν ο πνιγμός της κόρης τους ήταν δυστύχημα ή υπήρχε δόλος.

Για την στάση του πατέρα ο οποίος δεν βούτηξε για να τη σώσει, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μεγάλη σημασία η προσωπικότητα του εμπλεκόμενου και ποιος είναι ο βαθμός αντίληψής του». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ν. Αττικής, «αν και το μυαλό μας πάει συνήθως στο χειρότερο σενάριο, ωστόσο το πώς λειτουργεί κάποιος έχει τη σημασία του».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης «αν λειτουργεί κάποιος παράδοξα και παράλογα πρέπει να το δούμε: Πήγε για φαγητό, έβαλε το σωσίβιο στο παιδί, έσπρωξε το παιδί στο νερό, προσπάθησε να το σηκώσει με το ένα χέρι και να το βάλει στη βάρκα για να ζωγραφίσει». Και πρόσθεσε ότι η εν διαστάσει σύζυγός του επιβεβαιώνει ότι ο 42χρονος κατηγορούμενος είχε άσθμα, όπως ισχυρίστηκε προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αμέτοχη στάση του στον πνιγμό του παιδιού.

«Όταν το παιδί σου πνίγεται και χέρια να μην έχεις το βγάζεις με τα δόντια. Όμως αν η προσωπικότητά σου είναι τέτοια και έχεις μια ιδιαίτερη αντίληψη για τα πράγματα, ίσως για σένα να δικαιολογείται…» ανέφερε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών.

«Το αδίκημα είναι θανατηφόρα έκθεση. Γεγονός που σημαίνει ότι ο ανακριτής που τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους δεν είχε κάποια στοιχεία που να οδηγούν στην πρόθεση. Εγκληματική παράλειψη είναι οπωσδήποτε» δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, τονίζοντας ότι οι δικαστικοί που δεν άλλαξαν το κατηγορητήριο είναι έμπειροι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών «τα συμβάντα δεν παραπέμπουν σε σκηνοθετημένο έγκλημα», τονίζοντας ότι «η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο είναι εγκληματική πράξη, αλλά αν θέλεις να αποφύγεις να τιμωρηθείς για πρόθεση το σκηνοθετείς και αλλιώς…».