καλάβρυτα-ποιά-είναι-η-56χρονη-που-έχασ-915164
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.06.2021 | 09:13

Καλάβρυτα: Ποιά είναι η 56χρονη που έχασε την ζωή της μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer

H Κωνσταντίνα Λυκάκη, 56 ετών είναι η γυναίκα που έχασε την ζωή της μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Η 56χρονη γυναίκα έκανε τη δεύτερη δόση με σκοπό να ταξιδέψει στην Κύπρο για να δει τον γιο της.

Η άτυχη 56χρονη, κατά την επίσκεψή της για την πρώτη δόση του εμβολίου δεν είχε δηλώσει κανένα υποκείμενο νόσημα, ωστόσο, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της, ανέφερε ως αισθάνεται κάψιμο στο λαιμό της.

Για τον λόγο αυτό, κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο για τον εμβολιασμό της, τοποθετήθηκε αμέσως στο χέρι της πεταλούδα, με σκοπό την άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής αλλεργικής μορφής (κορτιζόνη, αδρεναλίνη..) ενώ κλήθηκε και δεύτερος γιατρός να είναι παρών στον εμβολιασμό.

Αφού της χορηγήθηκε η δεύτερη δόση και ενώ αυτή ήταν ξαπλωμένη σε κρεβάτι και όχι στον προθάλαμο όπως αρχικά διέρρευσε, περίπου 15 λεπτά αργότερα, άρχισε να παραπονιέται πάλι για καύσο και δυσφορία.

Άμεσα της χορηγήθηκε κορτιζόνη και αδρεναλίνη μέσω της πεταλούδας που είχε τοποθετηθεί, και αμέσως την μετέφεραν στο τμήμα των Επειγότων περιστατικών του νοσοκομειου όπου άρχισε να εκδηλώνει πόνο στο στήθος και στη πλάτη. Εκεί υπέστη και την ανακοπή.