καλάβρυτα-ακινητοποιημένα-οχήματα-λ-387254
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.12.2017 | 18:59

Καλάβρυτα: Ακινητοποιημένα οχήματα λόγω χιονόπτωσης

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων στα Καλάβρυτα όπου απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, το λεωφορείο, τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή της Πούντας.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, ότι λόγω της χιονόπτωσης στο δρόμο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, μέσω του Μεγάλου Σπηλαίου, ακινητοποιούνται για λίγη ώρα αυτοκίνητα, μέχρι να φθάσει το εκχιονιστικό μηχάνημα, να καθαρίσει το οδόστρωμα και να το ακολουθήσουν με ασφάλεια μέχρι τον προορισμό τους.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, ανέφερε ότι επικρατεί πυκνή χιονόπτωση και τα μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι από Πούντα προς Καλάβρυτα και από Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαγορεύθηκε μέχρι τις 10:00 αύριο το πρωί, η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων, με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων και στις δύο κατευθύνσεις της επαρχιακής οδού Διακοπτού – Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ η κίνηση των επιβατηγών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.