καλαμάτα-στα-δικαστήρια-οι-δύο-κατηγο-1059762
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2023 | 15:47

Καλαμάτα: Στα δικαστήρια οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 47χρονου

Στα δικαστήρια οδηγούνται οι δυο κατηγορούμενοι – και οι δυο αλβανικής καταγωγής- για τη δολοφονία του 47χρονου την περασμένη Παρασκευή, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ο 38χρονος, που είναι αυτός που πυροβόλησε τον 47χρονο, για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί (συνελήφθη σήμερα) και ο 22χρονος καθ’ ομολογίαν συνεργός για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 38χρονος κρυβόταν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση, σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Ακρογιάλι, κοντά στο χωριό Κιτριές, όπου είχε αφήσει και το αυτοκίνητο που οδηγούσε την ημέρα της δολοφονίας του 47χρονου.

Επίσης, στα δικαστήρια βρέθηκαν και δυο Έλληνες, 40 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδής κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά την δολοφονική τους ενέργεια καθώς και ότι τους βοήθησαν για να διαφύγουν.

Το χρονικό

Πυρά από δύο αγνώστους δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής άνδρας 47 ετών στο κέντρο της Καλαμάτας στη διασταύρωση των οδών Ύδρας και Σόλωνος. Ο 47χρονος κινείτο επί της οδού Ύδρας όταν δίπλα του σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες. Μετά από σύντομο διάλογο που είχαν, ακούστηκαν 1-2 πυροβολισμοί. Ο 47χρονος πυροβολήθηκε στο πόδι και πιθανότατα υπέστη ρήξη της αρτηρίας με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στην ζωή, όμως μετά από μερικές ώρες το θύμα εξέπνευσε.