καλαμάτα-καθηγητές-κάνουν-λόγο-για-π-106156
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.06.2016 | 11:20

Καλαμάτα: Καθηγητές κάνουν λόγο για «πρακτικές τρομοκρατίας και παρακράτους»

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, μετά την εντελώς αναίτια προσαγωγή στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμάτας, όπως την χαρακτηρίζουν, ενός ανήλικου μαθητή, την ημέρα του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που έγινε στο κέντρο της πόλης, την Κυριακή 12 Ιουνίου, καταγγέλουν πρακτικές τρομοκράτησης κράτους και παρακράτους και καλούν τη αστυνομία να ζητήσει συγνώμη.

Συγκεκιρμένα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη και αναίτια προσαγωγή ανήλικου μαθητή στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Αντιφασιστικής Συγκέντρωσης την Κυριακή 12 Ιουνίου. Η προσαγωγή έγινε αφού ο μαθητής είχε ήδη επιδείξει την Αστυνομική του ταυτότητα και του είχε γίνει έλεγχος. Μοναδικό αιτιολογικό ήταν η απάντησή του στα αστυνομικά όργανα ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

Όπως ήταν φυσικό αμέσως μετά την προσαγωγή του αφέθηκε ελεύθερος. Δηλώνουμε ότι οι πρακτικές τρομοκράτησης κράτους και παρακράτους δεν πτοούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Καλούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία του ανήλικου μαθητή, και απαιτούμε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα».