καλαμάτα-από-τύχη-σώθηκε-το-μωρό-που-βρ-714361
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.12.2019 | 11:37

Καλαμάτα: Από τύχη σώθηκε το μωρό που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται ώρα με την ώρα στο φως τηςδημοσιότητας για το μωρό που βρέθηκεσε κάδο απορριμάτων στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα το μόλις λίγων ημερών βρέφος εντοπίστηκε σε υπόγειο κάδο στη συμβολή των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους από μία γυναίκα που πήγε σήμερα το πρωί περί τις 6:40 να πετάξειτα σκουπίδια της.

Ή ίδια, άκουσε το κλάμα του μωρού που βρισκόταν μέσα σε μια κλειστή χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.Όπως έχει προκύψει απότα μέχρι στιγμής στοιχεία ο κάδος δεν ήταν γεμάτος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια γυναίκα που μένει στην περιοχή άκουσε δυο γυναίκες δίπλα στον κάδο να συνομιλούν, με τη μια όπως είπε να λέει«δε μπορώ να το κάνω, δε μπορώ να τοκάνω».

Το βρέφος πλέον βρίσκεταιστο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία έχει αναλάβει να εντοπίσει τους γονείς.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος μιλώντας στον Alpha, τόνισε πως το βρέφος στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του καθώς σήμερα το απορριμματοφόρο  άργησε να περάσει από το σημείο λόγω βλάβης!

«Ήταν τυχερό στην ατυχίατου. Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται”από τις 5 το πρωί. Το απορριμματοφόροκαθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβηςκαι να ξέρετε ότι αν έφτανε δίπλα στονκάδο το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν.Επίσης να πω ότι τα απορριμματοφόρα δενμεταφέρουν, συμπιέζουν τα απορρίμματα», δήλωσε.

Σε καλή κατάσταση είναιτο βρέφος, λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας  

Το βρέφος διακομίστηκεστο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας καινοσηλεύεται σύμφωνα με τον διοικητή σεκαλή κατάσταση στην παιδιατρική κλινική.

Σήμερα Τετάρτη 18/12/2019και ώρα 7:50 π.μ. προσκομίστηκε στο ΤμήμαΕπειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείουμας από αστυνομικούς της ΑστυνομικήςΔιεύθυνσης Μεσσηνίας ένα νεογέννητοαγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών σεκαλή γενική κατάσταση με ίκτερο χωρίςεμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης.

Παραμένει στην ΠαιδιατρικήΚλινική του Νοσοκομείου μας ενυδατώνεταιμε ορό και σιτίζεται.Αναμένονται τααποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου.