καλαμάτα-80-άτομα-εγκλωβίστηκαν-στο-τει-93748
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.09.2016 | 13:20

Καλαμάτα: 80 άτομα εγκλωβίστηκαν στο ΤΕΙ λόγω κακοκαιρίας

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις μεγάλες ζημιές στην περιοχή εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε πως «τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στην εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 80 φοιτητές, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν και οκτώ χωριά. «Πολλά ζώα είναι πνιγμένα» ενώ «ο κάμπος είναι πλημμυρισμένος» ανέφερε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι σε κινητοποίηση και παράλληλα έχουν προχωρήσει στη μίσθωση οχημάτων και μηχανημάτων.

Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, είναι αναρίθμητες. Πλημμυρισμένοι δρόμοι, αυτοκίνητα παρασυρμένα, ακόμα και μέσα στη θάλασσα, κατολισθήσεις και διακοπή της κυκλοφορίας είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα το πρωί από τη θεομηνία.

Μέχρις στιγμής ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία είναι τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι, μία γυναίκα στη Θεσσαλονίκη και μία στην Καλαμάτα.