Καλαμαριά: Η φήμη ότι έρχονται πρόσφυγες ξεσήκωσε ομάδες πολιτών

Αναστάτωση υπήρξε στην Καλαμαριά, με ομάδα πολιτών να συγκεντρώνεται έξω από το κτήριο του πρώην νοσοκομείου Παναγία στην οδό Ν,Πλαστήρα στη Νέα Κρήνη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από φήμη που κυκλοφόρησε ότι στο εν λόγω κτήριο θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο συγκεκριμένος χώρος δεν προορίζεται για δομή φιλοξενίας.

Καθησύχασε ο δήμαρχος

Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφερθούν πολίτες στο εν λόγω κτήριο.

Η συντονίστρια για το προσφυγικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μελίνα Δερμεντζοπούλου μιλώντας στη Voria.gr, επισήμανε ότι «το εν λόγω κτήριο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις για να φιλοξενήσει ανθρώπους. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον ΔΟΜ και Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να διευκρινίσουμε τι ακριβώς συνέβη και υπήρξε αυτή η φήμη που ξεσήκωσε πολίτες».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΔΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!