κακοποίηση-κουταβιών-στις-σέρρες-ταυ-1151398
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.05.2023 | 18:30

Κακοποίηση κουταβιών στις Σέρρες: Ταυτοποιήθηκαν οι ανήλικοι που βασάνιζαν τα ζώα

α δύο ανήλικα αγόρια που εμφανίζονταν σε βίντεο να κακοποιούν βάναυσα κουτάβια, έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Η Ελένη Τζιαφέτα, πρόεδρος του τοπικού φιλοζωικού συλλόγου, αναφέρει χαρακτηριστικά «Με το που έκανα την καταγγελία κατευθείαν οι αστυνομικοί του τμήματος Νιγρίτας πήγαν στο σημείο για να κάνουν έρευνα. Βρήκαν τα τρία κουτάβια και μου τα παρέδωσαν».

Πληροφορίες του MEGA πάντως ανέφεραν, ότι εκτός από τα τρία κουτάβια που βρέθηκαν, υπήρχαν και τέσσερα ακόμα, τα οποία πρέπει να έχουν πεθάνει. Παρά την κακοποίηση που υπέστησαν τα τρία κουτάβια, είναι καλά στην υγεία τους και περιποιούνται από κτηνιάτρους που τα ανέλαβαν.

Τα δύο ανήλικα αγόρια, δεν αντιμετωπίζουν ποινές για τον βασανισμό και τη θανάτωση των ζώων, λόγο της ηλικίας τους. Εκείνοι που θα δικαστούν είναι οι γονείς τους με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων.

Όπως τονίζει άλλωστε η πρόεδρος του τοπικού φιλοζωϊκού συλλόγου, πρόκειται για παιδιά που προέρχονται από «διαλυμένες οικογένειες» και κινούνταν ανεξέλεγκτα στο χωριό, χωρίς την επίβλεψη κάποιου ενήλικα.