κακοκαιρία-σαρώνει-τη-χώρα-εικόνες-501170
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2020 | 19:23

Κακοκαιρία «σαρώνει» τη χώρα -Εικόνες καταστροφής σε Μεσόγεια & Κόρινθο

Μπορεί τα ημερολόγια να γράφουν 22 Ιουνίου, ωστόσο ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτα καλοκαίρι.

Πολλές περιοχές της χώρας πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες ώρες, τα οποία – σύμφωνα με τους μετεωρολόγους – θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη.

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε και την Ανατολική Αττική, προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή των Μεσογείων.

Την ίδια ώρα, καταιγίδες σημειώθηκαν και στα Βόρεια Προάστια, χωρίς – προς το παρόν – να έχουν καταγραφεί ζημιές.

Η κακοκαιρία σάρωσε και την Κόρινθο. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια από τη νεροποντή που έπληξε την πόλη το απόγευμα.

Η κακοκαιρία σάρωσε κυριολεκτικά την πόλη, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων με τα εντονότερα φαινόμενα όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή να εκδηλώνονται κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας.

Όπως σημειώνει η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αυτό το είδος καταιγίδων της θερμής περιόδου του έτους, ευνοεί την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Έντονη αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα έως και την Πέμπτη 25/06, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.