κακοκαιρία-μπάλλος-φέρνει-και-τα-πρώτ-438340
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.10.2021 | 15:29

Κακοκαιρία Μπάλλος: Φέρνει και τα πρώτα χιόνια – Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Η κακοκαιρία Μπάλλος έρχεται σήμερα το βράδυ στη χώρα μας με πολύ άγριες διαθέσεις αφού φέρνει μαζί της και το πρώτο δείγμα του χειμώνα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr χιόνια αναμένονται να πέσουν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο αύριο το πρωί (14.10). Εξάλλου έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων αλλά και χιονοπτώσεων στα ορεινά έχει εκδόσει και η ΕΜΥ.  

Επίσης ισχυρές βροχές και καταιγίδες τόσο σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όσο και με την ΕΜΥ θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

Χαλάζι θα πέσει σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις και κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Σημειώνεται ότι άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές.

Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία

Εν αναμονή της κακοκαιρίας αποφασίστηκε να γίνει στις 16:00 σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός θα κάνει δηλώσεις.