κακοκαιρία-ariel-προβλήματα-σε-διάφορε-1100803
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.12.2022 | 11:44

Κακοκαιρία «Ariel»: Προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας

Η  περιβόητη «ατομική ευθύνη» είναι το μοναδικό μέτρο προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Μέχρι τώρα από το καιρικό φαινόμενο που ονομάστηκε «Ariel» παρουσιάστηκαν προβλήματα  σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Σκόπελο, Κύμη Εύβοιας, ενώ έκλεισε η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων.

Στη Σκόπελο έχουν σημειωθεί σημαντικά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις, καθώς σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία.

Στην Κύμη της Εύβοιας έπεσαν τοιχία, που καταπλάκωσαν αυτοκίνητα και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στη Θεσσαλονίκη οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με πτώσεις αντικειμένων, μεταξύ αυτών λαμαρίνες και μπαλκονόπορτες στην πόλη, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει επίσης και 13 κοπές δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιφερειακά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής, και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Και ποιος ήταν για ακόμα μια φορά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του κράτους απέναντι στα φαινόμενα; Οι συνήθεις προειδοποιήσεις για αυτοπροστασία και τα μηνύματα του «112»…