κακοκαιρία-6-000-τετραγωνικά-χλμ-οι-καλυμ-984169
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.01.2022 | 19:12

Κακοκαιρία: 6.000 τετραγωνικά χλμ. οι καλυμμένες με χιόνι εκτάσεις σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα

Κακοκαιρία: Οι ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, έδωσαν τη δυνατότητα στους διεθνείς περιβαλλοντικούς δορυφόρους να καταγράψουν με ικανοποιητική ακρίβεια τις καλυμμένες με χιόνι εκτάσεις σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Με βάση μια εικόνα που ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από το όργανο MODIS του αμερικανικού περιβαλλοντικού δορυφόρου Aqua, υπολογίστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-meteo.gr ότι η επιφάνεια των χιονοκαλυμμένων περιοχών ξεπερνά τα 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 26/01 στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 °C.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες < -10 °C. …