κακοκαιρία-157-κλήσεις-δέχτηκε-η-πυροσβ-868631
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.05.2022 | 11:19

Κακοκαιρία: 157 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Κακοκαιρία: Συνολικά 157 κλήσεις σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία έχει δεχτεί από χθες στις 10 το βράδυ έως σήμερα στις 7 το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού.

Αναλυτικά, στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:

* 11 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

* 94 κλήσεις για κοπές δέντρων

* 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων

* 1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα:

* 9 κλήσεις για κοπές δέντρων και

* 3 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένου

«Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες», σημειώνει η Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτα στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους, ενώ στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Σημειώνεται ότι, λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που είχε εκδώσει η ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, σε εφαρμογή είχε τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, είχαν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.