καιρός-ζέστη-μέχρι-32-βαθμούς-κελσίου-τ-936162
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2021 | 08:57

Καιρός: Ζέστη μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου -Τι αλλάζει από αύριο (βίντεο)

Σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αίθριος όλη την ημέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο το πρωί, καθώς από το μεσημέρι και στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Από τις χαμηλές φθινοπωρινές θερμοκρασίες το πρωί, ο ήλιος θα καταφέρει να ανεβάσει τη θερμοκρασία το μεσημέρι. Αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει τους 27-30 στα βόρεια, 29-32 στα δυτικά και 31-32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί σε ήπιες εντάσεις δε θα ξεπεράσουν τα 2-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες 3-5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες όμως γρήγορα θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου, με βόρειους ανέμους 2-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις, θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά, με βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι. Στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα πιθανόν από το απόγευμα και στη συνέχεια να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.