καιρός-βροχές-και-καταιγίδες-την-τρίτ-323959
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.01.2019 | 22:34

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αναμένονται την Τρίτη.

 Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τοπική ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια που πιθανώς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε νότιους στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα κυρίως στα νοτιά θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες βαθμιαία στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

Kαιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Eξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα.

Aνεμοι: Aπό ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κέλσιου.