καιρός-σημαντική-επιδείνωση-με-καται-364141
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.09.2019 | 10:41

Καιρός: Σημαντική επιδείνωση με καταιγίδες, χαλάζι και ανεμοστρόβιλους -Που θα χτυπήσουν

Σημαντική μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

 

Παράλληλα, ευνοικές θα είναι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της Τρίτης 24/09 στην κατώτερτη ατμόσφαιρα για την εκδήλωση μεμονωμένων υδροστρόβιλων/ανεμοστροβιλων σε περιοχές του Ιονίου και της νότιας χώρας, όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν.

Τα φαινόμενα από το ξημέρωμα της Τρίτης θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και κατά τόπους τη Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα επηρεαστούν τα περισσότερες ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα να έχουν κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες της Τρίτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Χαλκιδικής και των Σποράδων. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Τρίτης 24/09/2019. Με κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα  φαινόμενα και πιθανόν χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 25/09 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και σε μεμονωμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, αλλά μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Πηγή meteo.gr