καιρός-έρχονται-βροχές-και-σποραδικέ-904484
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.05.2021 | 21:54

Καιρός: Έρχονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες από αύριο (περιοχές)

Καιρός: Έρχονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες από αύριο (περιοχές)

Μικρή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα προκληθεί διαταραχή στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της μεταβολής αυτής θα είναι οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες  που αναμένονται το Σάββατο 15/05. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο βόρειο Ιόνιο και Αιγαίο. Ακόμη πρόκειται να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 έως 7 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και εκ νέου στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και μετά το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.