καιρός-επιμένει-η-ζέστη-ενισχύονται-τ-19934
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.08.2017 | 10:31

Καιρός: Επιμένει η ζέστη, ενισχύονται τα μελτέμια

Η ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά είχε αποτέλεσμα μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε αυτές τις περιοχές και ταυτόχρονα άνοδό της στα δυτικά.

Ωστόσο, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στα περισσότερα τμήματα της χώρας αναμένεται να διατηρηθούν έως και την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα (Τετάρτη) οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα με μέγιστες τιμές στους 39-41 βαθμούς Κελσίου. Στα επίπεδα των 37-39 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, καθώς και τα νότια τμήματα της Κρήτης. Στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και στην Εύβοια οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν στους 35-36 βαθμούς.

Ανάλογες θερμοκρασίες περιμένουμε στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 33 βαθμούς Κελσίου. Μικρή ενίσχυση θα παρουσιάσει το μελτέμι στο Αιγαίο, φτάνοντας κατά τόπους στα επίπεδα των 7 Μποφόρ.

Την Πέμπτη οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα εντοπίζονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με μέγιστες τιμές στους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Στην κεντρική και νότια Ελλάδα οι μέγιστες θα κυμανθούν στα επίπεδα των 37-39 βαθμών. Αντίθετα, στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και στην Εύβοια οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στους 36-37 βαθμούς.

Ανάλογες θερμοκρασίες περιμένουμε στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.

Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατούν και την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο στην κεντρική και ανατολική χώρα.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σάββατο μόνο στα δυτικά, η οποία έως τηΔευτέρα θα γίνει αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα.

Πίνακες με τις μέγιστες θερμοκρασίες και τις μέγιστες ριπές ανέμου χθες

Πηγή: meteo.gr