καιρός-αίθριος-σε-όλη-τη-χώρα-πού-θα-φτ-196484
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.04.2019 | 09:06

Καιρός: Αίθριος σε όλη τη χώρα -Πού θα φτάσει η θερμοκρασία -Πού θα βρέξει

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ευνοώντας το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, αν και σε κάποιες περιοχές υπάρχει η πιθανότητα βροχών.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι τις απογευματινές ώρες και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μπόρες κατά τόπους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη είναι πιθανό να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κατά τόπους στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στην Κρήτη και γρήγορα γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις κυρίως μέχρι το μεσημέρι στα βορειότερα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.