καίγονται-για-ακόμη-μια-μέρα-τα-βίλια-ε-933813
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.08.2021 | 07:57

Καίγονται για ακόμη μια μέρα τα Βίλια -Εισήγηση για εκκένωση των οικισμών

Για ένα ακόμη βράδυ η ευρύτερη περιοχή των Βιλίων πέρασε έναν εφιάλτη.

Η πυρκαγιά καίει στο δήμο Μάνδρας στο σημείο Τιτάν. Ακριβώς απέναντι μαίνεται η φωτιά στη περιοχή Καραούλι, όπου ανεφοδιάζονται τα εναέρια μέσα, τα οποία ξεκίνησαν να επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η φωτιά έχει κατέβει χαμηλά προς τον οικισμό Θέα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό των Βιλίων.

Στις 4 τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων πέντε οικισμών, στους οποίους δεν έγινε επίσημη εκκένωση με μήνυμα από το 112, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, δεδομένου ότι τα σπίτια είναι διάσπαρτα και πολλά απομακρυσμένα. Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα Πανόραμα και Τιτάν.

Τέσσερα είναι τα μέτωπα της φωτιάς. Καλύτερη η κατάσταση στο Παλαιοχώρι. Καραούλι, Παλαιοκούνδρα, Άγιος Γεώργιος και το γνωστό πλέον μέτωπο που καίει όλες αυτές τις μέρες στο Όρος Πατέρας.

Αυτή την ώρα επικρατεί άπνοια στη περιοχή, ωστόσο, ανά διαστήματα υπάρχουν κάποιες ριπές ανέμου που μετακινούν τις φλόγες σε διάφορα σημεία. Η φωτιά έχει φουντώσει στη περιοχή Θέα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο στο βουνό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, προς το μεσημέρι αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.