καίγεται-από-άκρη-σε-άκρη-ο-χυτα-φυλής-κ-825445
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2020 | 09:00

Καίγεται από άκρη σε άκρη ο ΧΥΤΑ Φυλής και το τοξικό νέφος πνίγει την Αθήνα

Φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη χωματερή και με σύμμαχο της τους δυνατούς ανέμους γρήγορα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η φωτιά έχει  επεκταθεί από άκρη σε άκρη στα ενεργά κύτταρα του ΧΥΤΑ και οι μέχρι στιγμής προσπάθειες για να την σβήσουν να είναι άκαρπες.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σπρώχνουν το τοξικό νέφος προς την περιοχή της Ζωφριάς, του Καματερού και  φτάνουν μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Η ένταση της φωτιάς είναι μεγάλη, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112, «Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε ΧΥΤΑ στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Τα μηχανήματα του ΕΔΣΝΑ μεταφέρουν  συνεχώς χώμα προσπαθώντας να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς μιας και είναι και ο μοναδικός τρόπος για να την περιορίσουν και να τη σβήσουν. Τα οχήματα της Πυροσβεστικής που κατέφθασαν στο σημείο έχουν διασκορπιστεί  περιμετρικά της χωματερής για να μην επεκταθεί η φωτιά και εκτός του ΧΥΤΑ.

Η πολιτική δειλία που έδειξαν οι διοικήσεις των τελευταίων ετών της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία νέων χώρων επεξεργασίας απορριμμάτων  θα έχει σαν αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες η πρωτεύουσα να πνιγεί στα σκουπίδια μιας και θα είναι αδύνατη η εναπόθεσή τους στο ΧΥΤΑ.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο :