καίει-για-πέμπτη-ημέρα-η-φωτιά-στα-βίλι-933214
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.08.2021 | 08:13

Καίει για πέμπτη ημέρα η φωτιά στα Βίλια

Σπίτια, αποθήκες και απέραντες δασικές εκτάσεις συνεχίζουν να «σβήνονται» καθημερινά από το χάρτη, σαρωμένες από το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς στα Βίλια.

Για πέμπτο 24ωρο το πύρινο μέτωπο είναι ενεργό και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν ένα μικρό κομμάτι της πυρκαγιάς, η οποία τις τελευταίες ώρες κινείται νότια προς το όρος Κανδήλι.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν 461 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Σημειώνεται πως οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, καθώς οι βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, την κατευθύνουν σε βραχώδη και χωρίς βλάστηση έκταση, όπου είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

Διάσπαρτες κατοικίες και άλλα κτίσματα στο δάσος ανάμεσα σε Οινόη, Καραούλι, Αγιο Γεώργιο, Παλαιοχώρι, ΤΙΤΑΝ, παραδόθηκαν στις φλόγες από το βράδυ της Τετάρτης με τη φωτιά να αδυνατεί να ελεγχθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται για ακόμα μια ημέρα σε κόκκινο συναγερμό. Πόρτα πόρτα απομάκρυναν οι αστυνομικοί τους κατοίκους στους οικισμούς ΤΙΤΑΝ, Πανόραμα, Αγία Παρασκευή, Καραούλι και Θέα, που εκκενώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής. Οι Αρχές αποφάσισαν να μην ενεργοποιηθεί ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης «112», καθώς τα σπίτια βρίσκονταν διάσπαρτα σε απομακρυσμένα σημεία και υπήρχε κίνδυνος οι κάτοικοι να εγκλωβιστούν κοντά στις φλόγες. Οι ισχυροί άνεμοι από το μεσημέρι οδήγησαν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς, με το μεγάλο μέτωπο να κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων, καίγοντας το όρος Πατέρα.