και-με-τη-βούλα-άβατο-τα-εξάρχεια-104012
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.07.2016 | 18:48

Και με τη βούλα “άβατο” τα Εξάρχεια

Αναστέλλει προσωρινά την λειτουργία του από την προσεχή Παρασκευή  το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Ζαΐμη. Αυτό αποφασίστηκε από την διοίκηση όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του η εφημερίδα Το Έθνος. Οι «αλλεπάλληλες κακόβουλες και βανδαλιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα το κατάστημα και ο κίνδυνος που διατρέχει το προσωπικό από τις ενέργειες αυτές» αποτελούν την βασική αιτία, ενώ όπως υπενθυμίζουν στελέχη των ΕΛΤΑ πριν από την απόφαση αυτή είχε σημειωθεί μια ληστεία και μια επίθεση από αγνώστους, που έσπασαν τα τζάμια του με βαριοπούλες εν ώρα λειτουργίας.

Έως ότου παρθεί μια οριστική απόφαση για την τύχη του καταστήματος εξετάζονται, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εναλλακτικές λύσεις όπως το ενδεχόμενο μετεγκατάστασής του σε άλλο κτίριο προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ή η θωράκιση του καταστήματος με ειδικά κρύσταλλα και πόρτες.

Παράλληλα με τα ΕΛΤΑ και ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να μετακινήσει τη στάση της τηλεματικής έξω από το Πολυτεχνείο μερικά μέτρα παρακάτω προς το Μουσείο ύστερα και από τον διπλό βανδαλισμό που σημειώθηκε πριν λίγο καιρό.

Ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί και του κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να αποδώσει ένα αίσθημα ασφάλειας στα Εξάρχεια κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη, στους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη.