καμπάνα-απόλυσης-σε-υπάλληλο-για-το-σκ-387262
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.05.2018 | 11:23

Καμπάνα απόλυσης σε υπάλληλο για το σκάνδαλο των Κοιμητηρίων της Πάτρας

Πέρασαν χρόνια, αλλά η υπόθεση του σκανδάλου των Κοιμητηρίων πήρε τελικά το δρόμο της. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου (στο οποίο συμμετέχουν δικαστές και δημόσιοι υπάλληλοι) σχετικά με τον δημοτικό υπάλληλο που είχε καταχραστεί χρήματα, είναι ομόφωνη και ορίζει τελεσίδικα την απόλυσή του από τον δήμο, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με τη μαύρη τρύπα στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Πάτρας για τη διερεύνηση της οποίας είχε διατάξει ΕΔΕ ο τότε Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, και μέσω της οποίας είχαν έρθει στο φως μια σειρά κραυγαλέων παρατυπιών, όπως το γεγονός ότι δεν είχαν φτάσει ποτέ στα ταμεία του Δήμου τα τέλη για την κατασκευή 300 τάφων στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο, ποσό που αντιστοιχούσε σε 50.000 ευρώ και το οποίο φέρεται ότι είχε καταλήξει σε άλλες τσέπες και σίγουρα όχι στην …τσέπη του Δήμου Πατρέων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω υπάλληλος, δηλώνει ότι προτίθεται να επιστρέψει χρήματα προκειμένου να γλιτώσει από το ποινικό μέρος της υπόθεσης.

Στην υπόθεση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εμπλέκονται άλλοι δύο υπάλληλοι, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν τους επιβλήθηκαν και ποιες ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Δημαράς είχε τιμήσει την υπάλληλο που είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των νεκροταφείων αναγορεύοντάς την τότε σε υπάλληλο της χρονιάς. Η υπάλληλος, αλλά και ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός είχαν δεχθεί επιθέσεις από μερίδα των υπαλληλων για την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία τελικά του δικαιώνει για την επιμονή τους.