ήθελαν-να-του-κλείσουν-το-στόμα-τι-1155758
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.03.2023 | 23:25

«Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα» – Τι αποκαλύπτει η χήρα του Καραϊβάζ

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του σε δυο εβδομάδες και οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ακόμα. Η χήρα του δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του Ant1, το βράδυ της Πέμπτης (24/03), ζήτησε να οδηγηθούν οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ στην Δικαιοσύνη και να πληρώσουν. «Προτεραιότητα για τις αστυνομικές αρχές είναι η εξιχνίαση της δολοφονίας» απάντησε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος στην ίδια εκπομπή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή του Ant1 και αναμεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 το βράδυ της Παρασκευής (24/03), οι ερευνητές της Ασφάλειας δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να τους συλλάβουν.

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου είναι πεπεισμένη πως το κίνητρο της δολοφονίας του κρύβεται πίσω από την επαγγελματική του ιδιότητα. «Ο Γιώργος έκανε ένα διερευνητικό και διεισδυτικό ρεπορτάζ. Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα και να ρίξουν κάτω την πένα του. Να αντικρύσω τους δολοφόνους του, να τους πω γιατί σκοτώσανε το Γιώργο, τι έγραψε, τι είπε και τους ενόχλησε; Θα προτιμούσα να μην τους συναντήσω ποτέ, να οδηγηθούν στην ελληνική Δικαιοσύνη και να κλειστούν στη φυλακή» ανέφερε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή του Ant1 ανέφερε σε κάποια στιγμή της συνέντευξης: «Έχω μιλήσει με τους αρμόδιους αξιωματικούς. Προφανώς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα δημόσια. Δεν μπορεί να λεχθεί τίποτα, γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Αυτό που όλοι περιμένουμε είναι η εξιχνίαση της υπόθεσης».