ήταν-παντρεμένοι-70-χρόνια-και-πέθαναν-χ-582135
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.01.2019 | 13:47

Ήταν παντρεμένοι 70 χρόνια και πέθαναν χέρι χέρι σε διάστημα λίγων λεπτών

Εβδομήντα ολόκληρα χρόνια έζησαν μαζί παντρεμένοι. Έκαναν 4 παιδιά. Η ιστορία της Νόρμα Τζουν Πλατέλ και του Φράνσις Έρνεστ Πλατές μοιάζει βγαλμένη από κάποιο βιβλίο. Ερωτεύτηκαν από μικροί, πέρασαν όλη τη ζωή τους μαζί και πέθαναν πιασμένοι χέρι χέρι με λίγα λεπτά διαφορά ο ένας από τον άλλον. Είχαν ξεπεράσει τα 90.

Γνωρίστηκαν όταν ο Φράνσις ήταν 14 και η Νόρμα 12. Εκείνος ένα χαμίνι του Περθ που είχε εγκαταλείψει το σχολείο και εκείνη αριστούχα σε καθολικό γυμνάσιο. Αμέσως δέθηκαν οι ζωές τους.

Πέρασαν μια καλή ζωή. Ο Φράνσις έκοψε τις κακές παρέες και στρώθηκε στη δουλειά. Η Νόρμα αν και πιο συνεσταλμένη ουσιάστικά κινούσε τα νήματα της οικογένειας. Ο Φράνσις δεν της χαλούσε ποτέ χατήρι.

Σε έναν μήνα θα γιόρταζαν τα 71 τους χρόνια έγγαμου βίου.

Τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου το ζεύγος Πλατέλ άρχισε να μη νιώθει καλά. Ξάπλωσαν στα κρεβάτια τους στον οίκο ευγηρίας όπου διέμεναν και άγγιξαν τα χέρια τους. Και οι δυο ένιωθαν ότι κάτι άσχημο θα συμβεί. Χαμογέλασαν ο ένας στον άλλον πριν σβήσει ο άνδρας. Η γυναίκα τον ακολούθησε στο θάνατο λίγα λεπτά αργότερα. Το ρολόι έδειχνε 24.45.

Η διαφορά του θανάτου τους ήταν τόσο ελάχιστη που ακόμη και ο ιατροδικαστής δεν μπορούσε να πει ακριβώς ποιος πέθανε πρώτος και ποιος δεύτερος. Η γυναίκα είχε προσβληθεί από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ο άνδρας δεν την εγκατέλειψε. Προτίμησε να πάει μαζί της στον οίκο ευγηρίας για να την φροντίζει ο ίδιος. Την τάιζε, την έκανε μπάνιο, την φρόντιζε.

Η οικογένεια απέκτησε 4 παιδιά. Η μια είναι γιατρός η άλλη φαρμακοποιός η τρίτη δημοσιογράφος και η τέταρτη κόρη ασχολείται με το εμπόριο.