Κοινωνία

«Ήταν φαν των μέτρων, ήθελε να εμβολιάσει τα παιδιά», λένε οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που απήγαγαν γυμνασιάρχη

Σε εξέλιξη είναι η δίκη των 11 κατηγορούμενων που ανήκουν στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και απήγαγαν γυμνασιάρχη από σχολείο της Πιερίας, επειδή εκείνος ήθελε να εφαρμοστούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, το περιστατικό σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, στο Αιγίνιο Πιερίας, οι 9 άνδρες και οι 2 γυναίκες ακινητοποίησαν και πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου. Αφορμή αποτέλεσε ένας μαθητής ο οποίος πήγε στο σχολείο χωρίς το απαιτούμενο ράπιντ τεστ ενώ αντιδρούσε και η μητέρα του επειδή δεν ήθελε να φοράει μάσκα για την προστασία από τον κορoνοιό.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στη δίκη, πως «το περιστατικό δεν είχε σχέση μόνο με τα εμβόλια. Είχε να κάνει με τους γονείς που αντιδρούσαν με τα μετρά. Αυτή την αντιμετώπιση είχαμε. Ο διευθυντής δεν δεχόταν να ακούσει τίποτα. Ήταν φαν των μέτρων. Ήθελε να εμβολιαστούν και τα παιδιά. Δεν ήθελε να συζητήσει, να βρούμε μια εναλλακτική λύση. Κατηγόρησε μια μητέρα ότι ήταν ανάξια. Κάτω από αυτή τη συμπεριφορά αποφασίσαμε ότι πρέπει να τον οδηγήσουμε στην αστυνομία».

«Μας ειδοποίησαν εμένα και μια μητέρα, λίγες μέρες πριν, να πάρουμε τον γιο της που δεν είχε ραπιντ τεστ. Το παιδί ήταν έξω από το σχολείο. Συνεννοηθήκαμε όλα τα άτομα και πήγαμε να οδηγήσουμε τον γυμνασιάρχη στην αστυνομία. Αρχικά πήγαμε για να γίνει μια συζήτηση σχετικά με τα παιδιά που δεν θέλουν τα ραπιντ τεστ και να φορέσουν μάσκα. Μας πετούσε έξω. Του ζητούσαμε να έρθει μαζί μας στην αστυνομία. Δεν θέλαμε να ασκήσουμε βία. Δεν τον χτυπήσαμε. Είχαμε στείλει έγγραφο ότι επιτάσσονται τα σχολεία της χώρας, τρεις μέρες πριν. Θέλαμε να τον πάμε στην αστυνομία για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Να αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Όλοι μαζί το αποφασίσαμε. Δώσαμε ραντεβού και πήγαμε. Η αστυνομία αρνιόταν να τον καλέσει στο τμήμα. Εκείνη την ημέρα αποφασίσαμε να τον συλλάβουμε γιατί δεν δεχόταν τίποτα. Του βάλαμε χειροπέδες και τον οδηγήσαμε στο τμήμα. Στη συνέχεια συνέλαβαν εμάς», είπε στη συνέχεια.

«Για την πράξη μας, είχαμε διαβεβαίωση από συγκατηγορούμενο μας – πρώην αστυνομικό ότι είχαμε δικαίωμα να τον συλλάβουμε και να τον οδηγήσουμε στο τμήμα επειδή, για μας, είχε κάνει κάτι παράνομο (σ.σ. εφάρμοσε υπουργική απόφαση για τήρηση των μέτρων). Σχετική μήνυση δεν δεχόταν το αστυνομικό τμήμα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Είχα ανησυχία για τα μέτρα της κυβέρνησης»
Έπειτα, ο δεύτερος κατηγορούμενος που είναι συνταξιούχος αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι «μου είπαν ότι τους όρμησε (σ.σ. ο διευθυντής) και τον πήγαν στην αστυνομία. Δεν είδα ότι του πέρασαν χειροπέδες. Στο τμήμα είπα στους αστυνομικούς, σαν πρώην συνάδελφος, ότι θα υποβληθούν μηνύσεις και τους παρακάλεσα να τον κρατήσουν. Έδειξα την ταυτότητα μου, του συνταξιούχου υπαστυνόμου».

«Προηγουμένως είχαμε κάνει μια συνάντηση και είπαμε να πάμε να δούμε πως θα γίνει η επίταξη του σχολείου. Εγώ από περιέργεια πήγα. Δεν θα συμμετείχα. Οι θεματοφύλακες του Συντάγματος. Ουδέποτε θα κάναμε κάτι έκνομο. Είχα ανησυχία για τα μέτρα της κυβέρνησης», είπε στη συνέχεια.

Επίσης, η τρίτη κατηγορουμένη που είναι δασκάλα χορού ισχυρίστηκε ότι «όλο το μάθημα μου βασίζεται στις αναπνοές. Δεν μπορούσα να κάνω μάθημα με τη μάσκα. Ήμουν στο σύλλογο γονέων. Ήθελα να τους ενημερώσω για τους κινδύνους της μάσκας αλλά δεν ήρθε κανείς. Επέβαλαν στα παιδιά να φορούν μάσκα και να έχουν και τη μύτη μέσα. Και στα διαλείμματα. Πήγα στον λυκειάρχη και τους είπα ότι θα κάνω μήνυση. Έμαθα για την καντίνα (σ.σ. του 1ου κατηγορούμενου) ο οποίος μπορούσε να λειτουργεί βάσει του Συντάγματος…Εκεί μπορούσες να εισέλθεις χωρίς μάσκα. Ήταν αναψυκτήριο. Πήγα μου και είπαν ότι μπορώ να μην δεχτώ τα ιατρικά μέτρα . Ήμουν μεσοπέλαγα κι έψαχνα μια σανίδα σωτηρίας. Ο 1ος δέχτηκε να με βοηθήσει. Όλη η κατάσταση με τις μάσκες δεν με έκανε να νιώθω καλά. Στο σχολείο είχαν ανοικτά τα παράθυρα. Ήρθε ο γιος μου και είδα ότι παγώνουν. Πίστεψα τον 1ο που έλεγε ότι θα μπορούσαν να πάρουν τα παιδιά που δεν είχαν ραπιντ τεστ και να τα πάνε σε δομή. Πήγα να βρω το παιδί μου και ήταν εκτός σχολείου. Όταν ήταν στη δευτέρα λυκείου. Κάθε μέρα μας έπαιρναν τηλέφωνο. “Ελάτε να πάρετε το παιδί σας, να κάνει σελφ τεστ . Θα το διώξουμε από το σχολείο” έλεγαν».

«Μου έστειλαν μειλ ότι αυτά που κάνει ο Γυμνασιάρχης ήταν παράνομα. “Μπορώ να τον σταματήσω, με την επίταξη του σχολείου” μου έλεγε. Το έκανα για προστατέψω τα παιδιά μου τα οποία κινδύνευαν», είπε μεταξύ άλλων.

newsroom

Recent Posts

«Σέξι» πόζες πρώην πρωθυπουργού

Η Σάνα Μαρίν ζει πλέον μια ανέμελη ζωή, καθώς η θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο της Φινλανδίας σταμάτησε μετά…

1 ώρα ago

Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικος καιρός τις επόμενες ημέρες με αρκετό ήλιο και λίγες βροχές

Ανοιξιάτικος για τα δεδομένα της εποχής θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη…

1 ώρα ago

Ισραήλ: Ελεύθεροι 14 όμηροι της Χαμάς

Την 6η ημέρα της ανταλλαγής ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η τρομοκρατική οργάνωση απελευθέρωσε 14…

1 ώρα ago

Η Ρωσία στηρίζει ανοιχτά την Ελλάδα για τα γλυπτά του Παρθενώνα

«Κλεμμένα από την Βρετανία τα Μάρμαρα που παράνομα έφυγαν από την Ελλάδα» ήταν η δήλωση…

1 ώρα ago

Μανουσάκης: Έγινε ασπίδα για τον Γιώργο Κιμούλη και «άδειασε» την Παναγιώτα Βλαντή

Ο Μανούσος Μανουσάκης πήρε θέση στο θέμα της επίθεσης που εξαπέλυσε στον Γιώργο Κιμούλη η…

1 ώρα ago

Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέρριψε drone στην Ερυθρά Θάλασσα

Ένα πολεμικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που έπλεε κοντά στο στενό Μπαμπ ελ…

2 ώρες ago