εισβολή-μελών-του-ρουβίκωνα-στο-στε-481415
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.05.2018 | 20:41

Εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο ΣτΕ

Εισβολή στο ισόγειο του Συμβουλίου Επικρατείας έκαναν πριν από λίγη ώραν μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκάλεσαν ζημιές, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν. Εκείνη την ώρα στο δικαστήριο γινόταν διάσκεψη και υπήρχαν στους πάνω ορόφους υπάλληλοι και σύμβουλοι επικρατείας. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες τα άτομα που εισήλθαν στο χώρο ήταν πάρα πολλά.

Tον Απρίλιο του 2017 είχε γίνει επίσης εισβολή από μέλη του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ και αφού πέταξαν φέιγ βολάν με μηνύματα κατά της χρήσης DNA σε δίκες “πολιτικών κρατουμένων”, έφυγαν. Η αστυνομία δεν προέβη σε συλλήψεις.

Όπως αναφέρεται και στο βίντεο που ανέβασαν στο YouTube μέλη του Ρουβίκωνα, γι αυτούς “το ΣτΕ είναι το φύλλο συκής της δημοκρατικής νομιμότητας. Κάτι για το οποίο το κράτος μπορεί να αδιαφορεί όταν οι αποφάσεις δεν βολεύουν (πχ. μειώσεις συντάξεων) και κάτι που το κράτος φοράς ως φωτοστέφανο όταν οι αποφάσεις του το βολεύουν. Η αποδοχή του DNA ως απόλυτο στοιχείο ενοχής στις δίκες είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση.Ενώ και στις χώρες με τη σκληρότερη καταστολή όπως οι ΗΠΑ, το DNA λειτουργεί ως μέσω απόδειξης μη ενοχής, στην Ελλάδα οι διωκτικές αρχές απαίτησαν και πήραν μέσω του ΣτΕ, μία ακόμα αυθαίρετη δυνατότητα να οικοδομούν τις δικαστικές αποφάσεις και ποινές που τους βολεύουν..”.