ισπανική-ιστοσελίδα-εμπλέκει-κύπρο-κ-736381
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.02.2020 | 18:02

Ισπανική ιστοσελίδα εμπλέκει Κύπρο και Ελλάδα σε κύκλωμα στημένων αγώνων

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση των στημένων αγώνων του Κυπριακού πρωταθλήματος δίνει η ιστοσελίδα «El Confidencial» καθώς οι Ισπανοί κάνουν λόγο για εκτεταμένη διαφθορά που μοίραζε θέσεις και τίτλους στο εγχώριο πρωτάθλημα!

Ως σύνδεσμο του κυκλώματος στη Κύπρο κατονομάζει το ποδοσφαιριστή Χορχέ Λαρένα ο οποίος ήταν πάικτης της Ατλέτικο Μαδρίτης και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ Λάρνακας στην οποία παρέμεινε ως το περασμένο καλοκαίρι.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε τέσσερα παιχνίδια για τα οποία αμφισβητείται η γνησιότητά τους και σε αυτά συμμετείχε ο Χόρχε Λαρένα. Πρόκειται για τρία παιχνίδια της ΑΕΚ Λάρνακας με τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα Λεμεσού τη σεζόν 2017-18. Κατά το δημοσέιυμα υπήρξε προσυμφωνία ώστε ο ΑΠΟΕΛ να κερδίσει το πρωτάθλημα και να παίξει στο Champions League, η ΑΕΚ Λάρνακας να κερδίσει το κύπελο και να πάει στο Europa League Και ο Απόλλωνας Λεμεσού να καταλάβει μία από τι πρώτε ςθέσεις στη βαθμολογία και να παίξει στα προκριματικά του Europa League.

Confidencial

Στο δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Χοσέ Μαρία Όλμο, γίνεται αναφορά στην πρόσφατη βομβιστική επίθεση εναντίον του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου στη Λάρνακα, ο οποίος πριν λίγε ςμέρες συνελήφθη για υπόθεση στημένου αγώνα στη Κύπρο. Εμπλέκει επίσης την Ελλάδα με αναφορά στον πυροβολισμό εναντίον του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας “El Confidencial” στην Κύπρο, «αυτό που έχει ανακαλυφθεί ξεπερνά τους απλούς παίκτες που αφήνουν να μπουν τέρματα για να κερδίσουν κάποια χρήματα με στοιχήματα. Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο, όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές και ακόμη και οι επίσημοι φορείς διανέμουν θριάμβους και θέσεις στη βαθμολογία για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων».