ισόβια-σε-39χρονο-βολιώτη-για-τη-δολοφον-543005
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.03.2020 | 10:35

Ισόβια σε 39χρονο Βολιώτη για τη δολοφονία ηλικιωμένης 7 χρόνια πριν

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 39χρονο Βολιώτης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε μαζί με τρία άτομα, μια 78χρονη γυναίκα στην Γερμανία το 2014.

Ο δράστης μετά τη δολοφονία είχε επιστρέψει στο Βόλο, όπου παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και λειτούργησε τη δική του επιχείρηση. Στις αρχές του 2019 ένας  τυχαίος αστυνομικός έλεγχος στη Γερμανία, οδήγησε στη σύλληψη του, καθώς διασταυρωθεί το DNA του με ίχνος δέρματος που βρέθηκε στα νύχια της ηλικιωμένης.

Μετά από μια μαραθώνια δίκη, το δικαστήριο εμφανίστηκε πεπεισμένο ότι ο 39χρονος Βολιώτης είναι ο δολοφόνος της ηλικιωμένης γυναίκας. Τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

«Ακόμη και αν ισχυριστήκατε, μέχρι και την τελευταία σας λέξη, την αθωότητά σας, είμαστε πεπεισμένοι ότι είστε ένας από τους τέσσερις δράστες», είπε κοφτά και απόλυτα ο δικαστής, στρέφοντας το βλέμμα του στον κατηγορούμενο. Παρέπεμψε σε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του.

Η 78χρονη Irmgard Β. βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της, στην περιοχή Pulheim-Brauweiler. Ενα «κουβάρι» το άψυχο σώμα της. Δεμένα τα χέρια της, το στόμα της σφραγισμένο με μαύρη ταινία γυρισμένη ξανά και ξανά. Ο θάνατός της ήταν βασανιστικός, ασφυκτικός. «Μια αποτρόπαια πράξη, υπό συνθήκες φρίκης», είπε ο δικαστής απευθυνόμενος στον ένοχο.

Τουλάχιστον τρεις άνδρες, μαζί με τον 39χρονο Βολιώτη, και μία γυναίκα εισήλθαν στο σπίτι της συνταξιούχου, εκείνο το εφιαλτικό βράδυ. Έψαξαν τα πάντα μέσα στο σπίτι της και άφησαν την ηλικιωμένη δεμένη στο κρεβάτι της, να αφήνει οδυνηρά την τελευταία της πνοή. Πήραν έναν φορητό υπολογιστή, χρήματα και ένα χρυσό ρολόι.

Ο 39χρονος ισχυρίστηκε την αθωότητά του στο δικαστήριο, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Υποστήριξε ότι αγαπούσε τη γιαγιά του και ότι το DNA βρέθηκε στο σπίτι, εξαιτίας των συχνών επισκέψεων που έκανε στο σπίτι της, λέγοντας ότι την αγαπούσε. Ωστόσο, άλλα μέλη της οικογένειας δεν επιβεβαίωσαν τις επισκέψεις.