ισόβια-και-15-χρόνια-κάθειρξη-στους-δολο-829281
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.05.2022 | 12:35

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δυο κατηγορούμενος για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επιβάλλει ποινή κάθειρξης 15 ετών για τον βιασμό και ισόβια για την ανθρωποκτονία σε κάθε κατηγορούμενο..

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη των ελαφρυντικών τονίζοντας ότι πράγματι οι κατηγορούμενοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια, πλην όμως «προκύπτει πως από τον τρόπο τέλεσης, το σχεδιασμό, τη μεθοδευμένη δράση και την απαξίωση της έννομης τάξης, ότι η πράξη δεν μπορεί να αποδοθεί σε μια μετεφηβική ανωριμότητα». Η εισαγγελέας έκανε λόγο για «συνειδητή επιλογή στα πλαίσια εγκληματικού σχεδίου», οποία «έλαβε χώρα για να ικανοποιηθεί με αρρωστημένο τρόπο η γενετήσια ορμή τους και να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη».