εισαγγελική-έρευνα-για-το-θάνατο-κρατ-233752
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.02.2018 | 19:17

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο κρατούμενου από φλεγμονή στο δόντι

Ο θάνατος 26χρόνου κρατουμένου στις φυλακές Μαλανδρίνου την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η έρευνα διενεργείται ταυτόχρονα στις φυλακές Μαλανδρίνου και Λάρισας. Κι αυτό διότι ο 26χρόνος είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Λαμανδρίνου στα μέσα της πεασμένης εβδομάδας λόγω προβλήματος που αντιμετώπιζε στα δόντια του.

Τελικά βρέθηκε νεκρός στο κελί του την περασμένη Παρασκευή.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έγκλειστος είχε παραπονεθεί για  πόνους στα δόντια και είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Λιδωρικίου, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, επειδή τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν κρίθηκε αναγκαίο να επισκεφτεί γναθοχειρουργό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας δεν υπάρχει οδοντίατρος αυτής της ειδικότητας και έτσι αποφαςίστηκε ο κρατούμενος να μεταφερθεί από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές Λάρισας, όπου και κλείστηκε ραντεβού με γναθοχειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.