εισαγγελέας-για-τον-αγγειοχειρουργό-463559
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.04.2018 | 12:47

Εισαγγελέας για τον αγγειοχειρουργό: Άφησε την μεσίτρια να πεθάνει

«Την αφησε να πεθάνει επειδή δεν ήθελε να ξέρει κανείς στον συγκεκριμένο χώρο τι έκανε στην άτυχη γυναίκα». Με αυτή τη φράση η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ζήτησε την ενοχή του 39χρονου αγγειοχειρουργού για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας τον περσινό Απρίλιο, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου η γυναίκα πήγε για θεραπεία κιρσών. Πρότεινε να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, δεχόμενη ότι αρχικά δεν επιδίωξε τον θάνατο, όμως, αργότερα, δημιούργησε μία τέτοια κατάσταση, που οδηγούσε σε αυτό, λόγω της χρήσης των αναισθητικών και χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης ενδεχόμενης καρδιακής ανακοπής.

Ωστόσο το μυστήριο για τα αίτια που οδήγησαν τον 39χρονο να διαπράξει αυτό το έγκλημα στη «ρυπαρή» αυτή αίθουσα, οπού η άτυχη 36χρονη οδηγήθηκε για μία απλή εξέτασαη ρουτίνας, «τα γνωρίζει μόνο ο κατηγορούμενος», είπε η εισαγγελέας. Ήθελε να έχει τη γυναίκα σε χώρο εντελώς απομονωμένο, ναρκωμένη, χωρίς τα ρούχα της.

«Ο γιατρός δεν είπε τον πραγματικό λόγο που έγιναν όλα αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας και αναφέρθηκε σε υποψίες και υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση του θύματος. «Υπήρχε διάχυτη ατμόσφαιρα στη δίκη μήπως έχουμε τέτοιο θέμα. Αυτά όμως είναι υποθέσεις. Δεν προκύπτει ο λόγος. Πάντως δεν ήταν η διενέργεια της θεραπείας», ανέφερε η εισαγγελέας στην πρότασή της.

Η πρόταση διαφοροποιείται ως προς τον βαθμό του δόλου σε σχέση με την παραπομπή, επειδή οπως εξήγησε η εισαγγελέας «δεν επεδίωκε ο γιατρός εξ’ αρχής να επιφέρει τον θάνατο, όμως δημιούργησε τέτοια κατάσταση με τη χορήγηση των αναισθητικών γνωρίζοντας ότι η πολύ πιθανή παρενέργεια ήταν η καρδιακή ανακοπή, που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει».

Εκτενής ήταν η αναφορά της στην επιχείρηση εξαφάνισης του πτώματος, που τελικά βρεθηκε δέκα ημέρες μετά όταν οι αστυνομικοί της διωξης ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης ακολούθησαν τα ίχνη του κινητού τηλεφώνου του κατηγορουμένου.

«Την πέταξε για να μην συνδεθεί ο θάνατός της μαζί του. Τυχαία βρέθηκε και αποκαλύφθηκαν τα αναισθητικά στο σώμα της. Αν βρισκόταν αργότερα ούτε αυτά θα ανιχνευονταν», κατέληξε η εισαγγελέας.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.