ήρθαν-τα-φωτάκια-smart-για-το-φετινό-χριστο-416899
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.11.2022 | 17:26

Ήρθαν τα φωτάκια smart για το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα φωτάκια στα χριστουγεννιάτικα δέντρα απέκτησαν με την πάροδο των ετών σημασία μεγαλύτερη σε πολλές περιπτώσεις και από τα στολίδια. Η βιομηχανία δημιουργίας φωτισμών για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα πραγματοποιούσε όλα αυτά τα χρόνια βήματα προόδου στην τεχνολογία τους και έφθασε η στιγμή να εισέλθουν και αυτού του είδους τα φωτάκια στον κόσμο των έξυπνων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η Signify, πρώην Philips Lightning, είναι η θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού βιομηχανικού κολοσσού Phιlips στον τομέα δημιουργίας φωτιστικών προϊόντων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ρίξει στην αγορά τα φωτάκια Festavia η τεχνολογία των οποίων τα κάνει να προσφέρουν μοναδικές σχεδόν μαγικές υπηρεσίες στους χρήστες τους.

Τα φωτάκια που έχουν συνολικό μήκος 20 μέτρων είναι συμβατά με την εφαρμογή Philips Hue. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνει κάποιος στο δέντρο και να ψάχνει το κουμπί για να αλλάξει το χρώμα που εκπέμπεται ή να αυξομειώσει την ένταση της λάμψης στα φωτάκια αφού θα μπορεί να τα κάνει όλα αυτά από το κινητό του τηλέφωνο. Θα μπορεί επίσης μέσω της εφαρμογής να προγραμματίζει τις ώρες που τα λαμπάκια θα λειτουργούν. Υπάρχουν δύο επιπλέον δυνατότητες παρέχονται στους χρήστες οι οποίοι μπορούν να κάνουν τα φωτάκια να λάμπουν σε έντονο γιορτινό ρυθμό ή αν θέλουν να επιλέξουν πέντε διαφορετικές αποχρώσεις φωτισμού οι οποίες θα εναλλάσσονται με τυχαίο ρυθμό συνέχεια.

Τα φωτάκια αυτά μπορούν επίσης να συγχρονίζονται μέσω της εφαρμογής με διάφορες μουσικές πλατφόρμες όπως το Spotify για να λειτουργούν αναλόγως. Η τιμή με την οποία θα φτάσουν αγορά θα είναι σύμφωνα με την εταιρεία πέριξ των 160 δολαρίων.