ηράκλειο-υπό-έρευνα-επιχείρηση-scrap-μετά-79970
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.03.2018 | 11:03

Ηράκλειο: Υπό έρευνα επιχείρηση scrap μετά τη σύλληψη «κυνηγών» χαλκού

Σε γνωστό επιχειρηματία ανακύκλωσης μετάλλων του Ηρακλείου φέρονται να είχαν πουλήσει 100 κιλά χαλκού μέσα σε λίγες ημέρες τα δυο αδέλφια ηλικίας 39 και 29 χρόνων που συνελήφθησαν μετά από περιπετειώδες ανθρωποκυνηγητό, όταν προσπαθούσαν να ξηλώσουν σωλήνες χαλκού από ένα κτίριο στην κεντρική λεωφόρου Κνωσού.

Στο αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο κατασχέθηκε, οι αστυνομικοί βρήκαν τσιγαριλίκια, διαρρηκτικά εργαλεία αλλά και τιμολόγια που αποδείκνυαν την λιανική πώληση χαλκού στην συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία πλέον έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας και σε βάρος του ιδιοκτήτη της σχηματίζεται δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Αυτό που ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί, είναι από πού είχαν κλέψει τα αδέλφια τα 100 κιλά χαλκού, ώστε να σχηματιστεί και συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος τους.

Οι δράστες ξήλωναν δεκάδες σωλήνες χαλκού από την ταράτσα του κτιρίου, όταν τους αντιλήφθηκε ένας γείτονας και έσπευσαν να εξαφανιστούν πριν φτάσει η Άμεση Δράση. Όταν, όμως, ο 47χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού πήγε να δώσει κατάθεση, οι θρασύτατοι «κυνηγοί» χαλκού… επέστρεψαν για να παραλάβουν τους βάρους 50 κιλών σωλήνες χαλκού!

Όμως, έγιναν και πάλι αντιληπτοί και ειδοποιήθηκαν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι συνέλαβαν άμεσα τον ένα. Ο αδελφός του εντοπίστηκε λίγο μετά έξω από μια καφετέρια, όπου τον συνέλαβε το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης.